Samlade texter

Ett barn är heligt

i alla fall så länge det ligger i sin mammas mage. Den Gamla Testamentligt dödsstraffspredikande, penningstarka och livsfarliga högern i USA kommer driva igenom fler rättighetsvidriga beslut än abortförbud. Men livschanserna för fattiga människor i USA efter dessa 9 månader, där klassklyftorna snart skapar inbördeskrig (om det faktiskt inte redan pågår), är små.

Det är alltid barnen med sämst livschanser, i bl. a USA, som kommer bli soldater. Efter ett Natobeslut kommer Sveriges stötta USA´ s förtryck av de som föds med sämst livschanser.

Ofta ses soldatlivet som enda chansen till utbildning och arbete. Chanser som kan leda till en förnedrande död. Man dör för en styrande överklass som blåser liv i konflikt efter konflikt som gynnar kapitalismens rovdrift. En sådant foster föds dött och utan samma rättigheter till ett liv, livsrättigheter som överklassen tagit sig. Den överklass som många i Sverige nu måste erkänna sig för att vara.
Är det socialdemokrati att med militarism stötta överklassens förtryck?
Det är hursomhelst det USA Sverige nu vill liera sig med.

 

4 maj 2022