CV

Hur jag blev som jag blev – kort version

Jag behärskar samtliga tvärflöjter, piano hyfsat, kan visa grepp och drag på samtliga blåsinstrument, spelar gärna trumset, hopplös på gitarr (men bas brukar funka). Jag hanterar och använder digital teknik hyfsat och är snabb administrativt.
Jag har haft både musiker- och sånguppdrag genom åren och undervisar även i sång (har pedagogiska poäng från KMH). Musik i grundskola och i grundsärskola har jag även provat på. Jag har lärarlegitimation.

Jag är inte rädd för att rådda eller koppla upp förstärkeri och mickar och sladdarna brukar för det mesta hamna rätt. Jag dansar Lindy hop, skriver bra födelsedagssångtexter samt gillar att larva mig på scen.
Älskar Asterix.

Hur jag blev som jag blev – lång version

Efter grundskolan och flöjtlektioner för Åsa Källström i Upplands Bro Musikskola började jag på  musiklinjen på Södra Latin där jag träffade många med samma brinnande intresse för musik av olika genrer. Där var min lärare Torbjörn Eklund. 
Birkagårdens Folkhögskolas musiklinje var också viktig för att få tid att mogna.

  Kgl.Musikhögskolan i Stockholm försökte jag lära mig det mesta om flöjtspel av Stig Bengtson (soloflöjtist, hovkapellet). Jag utbildade mig till Instrumental- och ensemblelärare ihop med bl.a.Sareidah och Cilla,  mina flöjtkompisar som bidrog mycket till att tiden på Ackis blev så kul. Vi gjorde konserter på vårt eget sätt. Trion Sonora hade mycket jobb.
Jag var även medlem i sånggruppen Tösös, en a capellagrupp, som fick många festuppdrag och konferensspelningar.

1996, efter högskolan, började min anställning som tvärflöjtslärare i Sigtuna kulturskola där jag  även ibland varit sånglärare.
I samma veva gifte jag mig med Dicken Hedrenius och vi fick  tre barn i rask följd och bor sedan 1999 i Vallentuna. I Dickens sextett spelar jag och Ragnhild Dominique Wikström flöjtstämmorna i Dickens jazzarrangemang. Dicken har betytt mycket på alla sätt.

Ofta har jag kyrkokonserter och anlitas även för spel vid begravningar, dop och bröllop.

Jag har en musikalisk bredd, den är jag glad över. Med romans- och operasjungande pappa, poppunkochrocklyssnande bröder,  pianospelande syster och en mamma som alltid satte på söndagens klassiska konsert, då kan det inte bli annorlunda, tror jag. Min egen håg, utöver Bach och Mozart, låg i dansfilmer med Vera Ellen och Gene Kelly och i mammas storbandsskivor med Frank Sinatra. Numera dansar jag swingdans, Lindy hop,  med Martin (ett av mina barn)
The Beatles Abbey road är en skiva som satt djupa spår. I dag uppdateras min musiksmak via elever och mina barn. Dessutom har jag dansat balett och afrikansk dans och varit sjungande skådespelare i t.ex teaterföreningen Rosamundas uppsättning av Livets tåg (baserad på texter av Hasse å Tage).

Jag har pedagogutbildning från KMH i afro/amerikansk sång och har även fortsatt ta lektioner för Eva Pilat, operasångerska vid kgl. Operan.

2013 deltog jag som aktiv elev i Master Class för Gareth Davies (soloflöjtist i London Symphony Orchestra, känd från bl.a Star Wars-filmerna), och Cecilie Lökken (Sveriges Radios Symfoniorkester).

Jag har även deltagit på Visingsö Jazzkurser med bland andra Thomas Driving och Hans Loeld som varit mina kursledare.

Som dirigent var jag kapellmästare i Wiraspelen under några år men har även dirigerat flera blåsorkestrar och gästdirigerat med kort varsel på Orionteatern.

Jag har sprungit midnattslopp och vårrus (sådant ska man visst ha med i ett CV!)  och även gått en av Sigtuna kommuns ledarutbildning samt suttit i kulturskolans olika ledningsgrupper.

Under läsåret 2014-2015 var jag ansvarig för kulturskolans flytt till nya lokaler.

Annat, kanske lite spännande är det här:
2014 – 2018 var jag ledamot (S) i Vallentuna kommunstyrelse, kommunfullmäktige och kulturnämnd.

2018 – 2022 var jag ersättare i Vallentuna kommunfullmäktige.

Under den perioden har jag skrivit flera motioner till distriktsårskongresser (S) i Stockholms län, ofta med inriktning kultur, tågtrafik, utbildning samt om kvinnors hälsa.

Ständiga avslag avskräcker mig inte från att säga:
lagstadga den kommunala kulturskolan! Vad ska man göra när m
atematikresultaten sjunker som sten? Jo, sluta stressa ungarna och återgå till att barn spelar instrument på skoltid! Utred en avgiftsfri kulturskola!

Jag har varit kassör men är numera enbart ledamot i Vallentuna Folkets Husförening.

Tillsammans med Per Elfström startades bloggen Sossekoftan (där finns sådant jag skrivit som jag står för än idag).

Hösten 2016 ansvarade jag musikaliskt för Sigtuna kulturskolas 60-årsjubileum och vintern 2016/2017 var jag tillförordnad kulturskolechef för Sigtuna kulturskola.

Jag behärskar datorer (nåja) – word, excel, Sibelius (notskrivningsprogram), Garageband och lite Logic. Och så gör jag en del filmer som min arbetsplats haft nytta av. Foto har alltid roat mig och jag producerar mycket film och bildmaterial till mina elever och min arbetsplats. T. ex det här:
https://youtu.be/c2tx9q6moAg