Samlade texter

Hi Guys! Nätet är en sekt!

Sekter är totalitära, de kräver totalt engagemang och försöker styra individens liv. Ville bara säga det. Och nu när vi tränat gossarna att spela pangpangspel där så är det snart dags för krig, också. De kommer nog vara lika duktiga och avtrubbade som Breivik hela högen.

Den förhoppning jag hade, att nätet skulle vara för något gott, för nå´t så fjuttigt som demokrati, fred och jämlikhet, har grusats av insikten att det enbart blev ett bygge för de som hinner, har pengar, är galna, och som skyddar sin makt till vilket pris som helst.

Kanske borde vi bara få ett visst antal ord som var och en fick använda under en livstid. I alla fall på nätet?
Jag vet många som redan för längesedan har sagt ett litet ord för mycket.
Att ständigt vädra åsikter genom kommentarsfält, att bygga fasta ställningstagande på lösa åsiktstrådar och så lätt – så LÄTT! – vinna simpla poänger genom ren elakhet, ja, det är nog faktiskt inte så himla bra. Lite sjukt faktiskt. Men kanske är det bara jag som är en mammut.

Du kanske känner att livet var BETYDLIGT svårare före sekten? eller så var du kanske inte med då? Du som varit med: du kanske kollade nyheter 1 gång (!) på morgonen och orkade gå med på barnens aktiviteter på kvällen? Här och nu. Sorry, är helt ute. Många verkar faktiskt ständigt vara på annan plats, mentalt. På nätet, helt enkelt. Är det bra? måste man till slut fråga. Och: vem gynnar det?

Så här var det förr. Man tog ut pengar några gånger i månaden. Ringde för att boka en SJ-biljett, pratade med SJ-tjänsteman som inte jobbade på provision. Den var proffs på hur man tog sig till Köpenhamn en kväll i april. Den gjorde letandet. Jag var tvungen att lyfta luren, möjligen träna lite sociala telefonskills. Allt tog typ 5-10 minuter. Biljetten blev hemskickad (eller så hämtade jag själv). Jag la på luren, gick ut (motion), flirtade (artens fortbestånd/fritid) i vårsolen (d-vitamin).
Idag tar samma SJ-biljettsök betydligt mer än 10 minuter. Tid har jag sannerligen inte fått mer av. Dessvärre har man även blivit av med motion, fritid/sex och vitaminer också. Att några tjänar pengar på att jag inte hinner njuta av livet är sjukt. 

Jag har förstått att det är mestadels män som präglar sekten mest.
Att män tycks vara mer skvallerkärringar än oss vanliga kärringar, är kanske inget nytt. Det är kanske inte konstigt att det läcks taktiska hemlisar eller leks hela världen stormar på mörka nätplatser. Men dessa killar blir dyra. De kan verkligen ställa till rätt mycket en vanlig onsdag.

Sekten tar alltså obönhörligt mycket tid från oss alla. Våra arbeten, våra kärnuppdrag blir snuttifierade. Lärare måste hantera helt andra saker än franska revolutionen (tekniska “hjälpmedel”- jo, man tackar. Nåt datahjon i Kalifornien bestämde sig för att uppdatera sin lilla del av Teams-layouten veckan före sportlovet, thankyouverymuch).
Kommunernas budget går i taket för alla It-verktyg som ständigt behöver förnyas. Det går fort. För fort. Därför mår till exempel barn inte alls bra av sekten. De behöver ta det lugnt. Visst. Men det skiter väl vi i.
Tempot och de oändliga möjligheterna till tävling, tävling, tävling, förtyck och mobbing, stjäl barnet från oss. Barnen blir lika missnöjt tråkiga som incel-killen i Kalifornien. Har själv aldrig gillat spel men det var väl för att mina storebröder lät mig förlora så mycket i Monopol.

Att inte kunna leka utan tävling, inte interagera utan sina maskiner, är det sunt? Några 7-åringar vill ta livet av sig om de inte får vara i sekten, spela färdigt. Klarar inte att vara utanför boxen. Jobbigt hemma. BUP. Utredningar. Det måste få ett slut. Istället styrs allt mot att resten av samhället MÅSTE anpassa sig efter de (pojkar) som har störst tillgång till sekten. Det anser de flesta (= de som inte arbetar i skolvärlden. Alltså män. Ja, ursäkta, men detta är ingen generalisering).
Det borde göras något åt. Men det går inte, för papporna är också så beroende och har blivit så dödligt trista utan sina maskiner. De behöver avgiftas. Det är med andra ord ett folkhälsoproblem som vi tycker är pinsamt att ta upp, eftersom sekten är det hippaste som finns och för att teknikgänget alltid har rätt att ha rätt. Att alla är så ägda av kapitalet och av farligt insiktslösa rika män, det vågar man inte erkänna.

Så man måste älska sekten. Inte sluta pilla på mobilen, åsikta och skvallra om allt. Som sagt. OM ALLT. Don´t look up för då ser du den riktiga faran komma.
Och när vi kvinnor och barn inte var där då måste även vi präglas, ja, tvingas (annars skulle sekten ju verka ojämlik). Så mycket läggs på att tjejer ska in i teknikvärlden. Ack, så litet görs för att pojkar ska in i vård- eller skolbranschen.
Sen måste man stå ut med få höra att man är t. ex för ful att bli knullad eller något annat trevligt när man skriver vad man tycker om t.ex  miljö. Tonfallet blir högre och högre. Inte jättemånga kvinnor uttrycker sig på liknande sätt idag. Men lugn, det kommer, det kommer.

It ´ s a rich man ´s world. I den världen är det viktigare att kvinnor städar hemma hos den styrande klassen. Men den trista bidragsfrågan diskuteras inte i sekten, såklart. För lite pang. Men, nu! äntligen krig! Alla i sekten blir miltärstrateger i ett nafs och älskar att samlas runt smällarna. Att ta ett steg tillbaka, reflektera? Varför det? Vi kvinnor borde kanske sterilisera oss. Hota med det i alla fall. För så här får det inte fortsätta.

Nu säger kanske någon: ”men va f..n. Det står dig fritt att vara med”. I sekten.
Men det är inte sant. Den valfriheten har jag verkligen inte.

Vad händer nu? Jo, i stället för att fatta att den enda viktiga frågan idag är att göra av med mindre energi (inte bygga serverhallar) och komma till insikt att vi lever på en soptipp som behöver storstädas å det snabbaste, ja, då sätter mänskligheten sin tilltro till någon sektprofet (utan självkritik) som vill bygga en ark och åka till Mars. Det har inte Gudarna bett om, tror jag. De är väl rätt trötta på mänsklighetens misslyckande på den här planeten och ber till sin gud att vi stannar här och inte förpestar tillvaron för några andra.

Ska vi fortsätta så här? It-smartisar som rövar värnlösa, köper barnen. Äldre som blir scammade. Jo, det verkar så. Med kraven från storfinansen: satsa på oss – or else…

Det är väl inte så farligt, vad du tar i, säger någon.
Muttrar kanske: Du använder nätet själv, ju. Det riktiga livet är det här. På nätet.
Inse faktum. Pucko.
Ok. Så om jag bajsar på golvet bredvid dig så är det alltså inte på riktigt?

Tycker vi verkligen att det ska vara så här? bara för att de starkaste tycker att det är så bekvämt för dem, eller för att töntar tycker något är hippt?

Allt var inte bättre förr…Tyfus, syfilis och slavarbete var ju inte kul.   
Möjligen mådde väl miljön något bättre, då. Och arbetares rättigheter tvingades makten ju till slut att respektera, vi fick lite mera jämlika livschanser. Men det var dyrt och TRÅKIGT att andra mänskor mådde bra. Det kostar mycket skatt att vemsomhelst bara sådär kan få en lägenhet bara för att den ville bli knarkare. Så vi röstade på oss själva. Inte på stabilitet i flocken eller för att förskolans personal ska få pauser.

Vad mer var bättre förr? TV, faktiskt. Ser jag ett tävlingsprogram till spyr jag. 70-talets barn vill se smarta program om hur vi tar hand om soporna på soptippen, varför kan ingen haja det? Nej, tsunamis av netflixteater till folket dygnet runt så tystnar kritiken.  

Kapitalet äger nu oss och våra barn. Ja, många är så helt köpta, tänker inte på att skydda flocken eller jorden alls. Låter nätet styra känslor och tankar. Hetsas till dumma beslut. Idiotier. Krig.
Är inte det en sekt, så säg?

När jag var ung tog Tv´ n slut. Sant. Klockan 23:30 tog det slut. Brus. Jävla DDR-Sverige.
Säger en del och kränker därmed de som verkligen bodde i DDR (och för att de flesta ändå hade en videoapparat härhemma).

Nätet tar aldrig, aldrig slut.

 

10 maj 2022